Procedure

Onze intentie is om aan het begin van 2021 te starten met de sloopwerkzaamheden. Omstreeks april 2021 willen we aanvangen met de bouw van de woningen. Om ervoor te zorgen dat we ook daadwerkelijk kunnen starten begin april, willen we de kavels voor het einde van dit jaar laten passeren bij de notaris.

Groninger Akte

Dit doen we door middel van een zogenaamde ‘Groninger akte’. Met een Groninger akte gaat de eigendom over onder een aantal ontbindende voorwaarden terwijl je pas later betaalt. De ontbindende voorwaarden van dit project; het verkrijgen van een onherroepelijke omgevingsvergunning, planacceptatie door Woningborg en/of jouw financiering. Als gebruik gemaakt moet worden van een ontbindende voorwaarde, dan gaat de eigendom weer terug naar de verkoper.

Toewijzen van de woningen

Zodra de verkoop is gesloten op 15 november verzamelen we alle geldige inschrijvingen. We wijzen de woningen op 17 november toe op basis van de volgende aspecten:

  • Wel of geen voorbehoud van financiering
  • Uitkomst van de financiële check
  • Jouw opgegeven voorkeur van kavel

Het uitgangspunt is dat we de grond kunnen leveren voor 31 december 2020. Dat betekent dat het vervallen van het financieringsvoorbehoud en/of het hebben van voldoende financiële middelen doorslaggevend zal zijn. Je hoeft nog niet voor 31 december de grond te betalen, maar je moet wel zeker weten dat de middelen begin 2021 beschikbaar zijn.